Whale Watching - Reisverslag uit Kaikoura, Nieuw Zeeland van Simon en Inge Schoonen en Foolen - WaarBenJij.nu Whale Watching - Reisverslag uit Kaikoura, Nieuw Zeeland van Simon en Inge Schoonen en Foolen - WaarBenJij.nu

Whale Watching

Door: Simon en Inge

Blijf op de hoogte en volg Simon en Inge

26 Januari 2004 | Nieuw Zeeland, Kaikoura

Zo, net terug van onze Whale Watch trip en we kunnen alleen maar zeggen dat het een geweldige ervaring was om in het wild een Spermwhale, een aantal zeehonden, enkele albatrossen, twee kleine walvissen (naam onbekend), en maar liefst 4 orca's, al zwemmend naast elkaar, te zien! Echt te gek!!

Even tussen haakjes: pap en mam, het geld voor m'n verjaardag hadden we speciaal voor deze trip bewaard!

Het vergt trouwens wel wat geduld om al dit moois te kunnen zien: je gaat met een boot een heel eind de zee op en dan is het wachten geblazen op een walvis! Een walvis kan wel meer dan een uur onder water blijven en komt slechts voor even boven water! We hebben ruim een uur gewacht om de Spermwhale te kunnen bewonderen maar om hem te zien "duiken" in het water was het wachten meer dan waard!

Het zicht was eigenlijk niet zo best ivm mist en regen (dachten eerst nog dat de trip hierdoor geannuleerd zou worden) maar de zee was vrij kalm: godzijdank! Voor de zekerheid toch maar een pilletje geslikt (hielp maar half, trouwens)

Enkele foto's van de trip (en van onze driedaagse track) staan inmiddels ook op de site. Just have a look!!

Oja, vannacht zelfs apart geslapen omdat er alleen nog maar plek was in de gescheiden slaapzalen voor mannen en vrouwen! Tja, wat moet dat moet...

• 27 Januari 2004 - 12:24

T.Willemien:

We worden wel goed op de hoogte gehouden door jullie. Leuk hoor.
    De 3-daagse wandeltocht is door jullie geweldig bevonden, zo staat hij ook in de gids vermeld, hebben we natuurlijk meteen opgezocht. Heb je ook al de Kiwi(niet de vrucht) gezien? Het is wel een nachtvogel,,,,,maar toch!
    Hoe zwaar zijn trouwens
    jullie rugzakken?
    Inge en Simon, tot ziens op de site maar weer.
    groetjes

• 27 Januari 2004 - 12:58

L. Beerens:

Dag Inge en Simon 27 jan 13.53
    Leuk hoor jullie verslagen te lezen net of dat je mee wandeld.
    Ik wil nog graag even vermelden dat hier alles puik in orde is maar dat weet je mischien ook al van jullie mam.
    Leuke foto van die zeehonden en de whale toch gaat er niets boven het zelf mee te maken.
    Blijven jullie voorlopig nog in Australieën, want de kippen in de naburige landen zijn momenteel niet zo gezond. Zo nu ga ik weer werken want iemand zal ze moeten verdienen!!!!!!!!!groetjes de Beertjes

• 27 Januari 2004 - 13:31

Greet:

mooie foto's. ik krijg bijna de neiging om toch maar een keer die kant op te gaan op vakantie. Maar dit jaar maar niet, wee blijven iets dichter in de buurt. mooi hoor die whale en albatros.
    tot de volgende keer.
    en Inge iets meer vertrouwen in je werkgever....

• 27 Januari 2004 - 18:25

Elselien:

jnsjvgjhknjnmkcijnniohihjvasjbhjuhisdvnklklviouknnklviohijopnkiopjopidvmknlvsi;jopmv.......Tja nu de rest naar actie-reactie is hebben wij even de tijd om bij te lezen. Dit bovenste heeft Elselien getypt (haha). Wil je ook nog weten wat er staat: "Gaaf die zeehonden......kun je er ook een liedje over zingen?". Nou je hebt nog even de tijd om te oefenen. Als je in juni terugkomt dan hoor ik het graag. Nu ga ik lekker luieren in bad en gaat Chantal haar zangkusten vertonen. Ook al is dat niet veel waard. Doeiiiii.

Dikke kus Elselien

• 27 Januari 2004 - 22:12

Inge:

Haha, wat goed dat Elselien inmiddels kan typen en lezen!! Leuk berichtje, hoor!

• 27 Januari 2004 - 22:15

Inge:

Even nog een paar reacties:
    -nee, de kiwi hebben we nog niet gezien. Het zijn nachtdieren dus in het wild zie je sowieso maar zelden. Maar...we gaan wel nog naar een Kiwi-huis (waar je ze kunt bewonderen in het donker).

-Fijn om te horen dat alles goed gaat in huize Beerens. En wees gerust, voorlopig zitten we nog niet in Azie!

• 28 Januari 2004 - 09:41

Marieke:

Hallo!!!

Eindelijk heb ik jullie pagina ook ontdekt. Beetje laat, maar ja. Ik heb ons pap beloofd dat ik jullie een berichtje zou sturen en dat ik zijn naam er ook bij zou zetten. Nou bij deze de groeten van ons pap. Trouwens echt leuk dat we jullie nu gewoon een beetje kunnen volgen. Nou, tot de volgende keer!!
    Liefs Marieke. (en Rene en ons pap en dan van de rest ook maar)

• 28 Januari 2004 - 14:50

Janneke:

Nou nou, wat een verhalen weer....ik loop achter...ben op school ook nog niet aan mailen toegekomen...
    Even een minder bericht voor ons Inge: Had deze site aan een aantal collega's laten zien, want ze waren erg nieuwsgierig. Ze hadden gedacht dat wij meer op elkaar leken...en dat je slanker zou zijn. Dus ik vraag:" Hoezo?" Nou, ze vonden dat je op de foto linksboven nogal 'bol' was. Haha...dus met die mooie nieuwe camera van jullie maar even een voordeliger plaatje schieten......ga weer even werken...ga straks verder!!!
    Groetjes!

• 28 Januari 2004 - 19:53

Janneke:

Nou, hier ben ik weer....
    Op school bevalt het prima. Heb 23 kinderen in de klas en de samenstelling is als volgt:
    Marokko: 2 lln
    Turkije: 8 lln
    Pakistan: 6 lln
    Kaap Verdie: 1 lln
    Angola: 1 lln
    Suriname: 4 lln
    Afghanistan: 1 lln

Dus het is erg multi-culti...maandag offerfeest, dus dan is er bijna geen kind op school...lekker rustig! Maar even zonder grappen, het is echt hartstikke leuk en heb het erg naar m'n zin!!
    Grappig dat je je verjaardagsgeld ook hebt gereserveerd voor iets met "reizen"...ik ga dat ook doen, koop er een voordeelurenkaart voor....kun je ook ver mee komen!!!
    Klopt het nou of valt het weer een beetje tegen de laatste week?? Hier heeft het vandaag gesneeuwd...maar het zet niet echt door!!! Nou, ik hoor het wel weer, veel plezier!!!!
    Heb je sms-jes gekregen, bedankt! maar heb afgelopen zaterdag mezelf getrakteerd op een nieuw abonnement incl. telefoon (zo eentje met allerlei fratsen....camera, spraak-ongein etc.)leuk natuurlijk, maar ik weet nog niet hoe ie precies werkt....dus dat wordt nog lachen, eerst mezelf daar maar in verdiepen!!! Je hoort het als het gelukt is!!!

Groetjes Janneke

• 29 Januari 2004 - 03:31

Ha Janneke,

Nou, daar kan ik het weer meedoen, met die opmerking van die collega, haha! Tja, we zullen maar zeggen dat het de camera is!

Als ik het dus goed lees, zit er geen enkele leerling uit NL in je klas, of toch wel en heb je die niet genoemd. Fijn om te horen dat je stage goed bevalt!

Het weer is inderdaad minder. Het lijkt wel of de regen ons volgt want overal waar we nu naar toe gaan, begint het te regenen! En op de plek waar we waren, begint de zon weer te schijnen zodra wij vertrekken! Erg typisch!

Nou, succes met je stage en veel plezier met je "ik-moment" (haha, even "Simontaal" gebruiken en ik bedoel hiermee natuurlijk je mobieltje)

Doei!

• 31 Januari 2004 - 11:07

Martien:

Nou, wat een ervaring. Dat is heel wat anders dan die guppen van ons, vroeger. Hoewel die ook aardig konden duiken. Eentje nam er zelfs zo'n aanloopje voor dat hij de viskom uit zeilde... Die vonden we later in gedroogde vorm op de vloerbedekking terug. Maar dat zal die enorme spekmassa's ginds niet overkomen. Die zwemmen in zo'n groot aquarium...
    Tussen haakjes: als je ons zicht van de vrijdag eens wilt zien, ga dan eens naar onze schoolsite (www.petrus.st-oedenrode.kennisnet.nl) dan zie je bij de 'foto van de maand' hoe de vlokken op ons schoolplein dwarrelden. Nu is dat alles al weer weg, behalve waar sneeuwpoppen hebben gestaan. Daar ligt nog een smerig hoopje wintertroep.

Nou, groetjes maar weer en tot de volgende belevenissen.

• 31 Januari 2004 - 15:26

Harry En Dien:

hallo reizigers

het waren mooie foto's
    allen al bij het zien van de brug kreeg ik het al benauwd nu maar op naar de volgende bestemming

• 01 Februari 2004 - 16:58

Chantal:

Dag luitjes,
    Leuk om de foto´s van jullie zo te zien. Volgens mij reizen jullie erg snel. Hopelijk hebben jullie niet teveel regen gehad, want als het eenmaal regent dan blijft het vaak dagen lang regenen. Veel plezier. Groetjes Chantal en Joris.

• 09 Februari 2004 - 08:08

Reinder:

Hoi Inge, Simon,
    Fantastische foto's en verhalen. Bewonderingswaardig dat jullie de tijd nemen om al dit moois met ons te delen. Inmiddels kijken heel wat collegae op jullie site mee en dromen weg bij de gedachte aan al dit moois. "A lot of fun" met het vervolg van jullie trip in Australië.
    Reinder