We zijn er maar...onze bagage nog altijd niet!!!
Door: Simon en Inge
Blijf op de hoogte en volg Simon en Inge
05 April 2006 | Guatemala, Antigua
Tip voor toekomstige reizigers: VLIEG NOOIT MET IBERIA!
Verder alles goed, zullen snel wat foto´s van hier op de site zetten.
Hasta luego,
Simon en Inge
Na flink wat pakstress afgelopen vrijdagavond (waarbij Inge de telelens op de grond heeft laten vallen; begint al goed...)toch nog maar wat geslapen. Slechts 3 uur want toen ging de wekker alweer! Deze keer eens op tijd op Schiphol aangekomen (fijn he, pap) maar daar bleken we een half uur nodig te hebben voor het inchecken. Op ons ticket (niet gezien) stond dat we maar 20 kilo per persoon mochten meenemen en wij waren van 32 kilo per persoon uitgegaan. Vandaar ook onze inzamelingsactie van kleren en dergelijke. Nu hadden we op de site van Iberia zelf gelezen dat we 32 kilo aan bagage mochten hebben maar dat stond dus niet op ons ticket: probleem! Dus wij zeggen dat we van Iberia zelf te horen hebben gekregen dat dat wel mocht (kleine leugen: we hadden wel de klantenservice van Iberia in Spanje gemaild maar daar hebben we echter nooit een reactie op gehad). Uiteindelijk, nadat we allebei al peentjes aan het zweten waren, bleek dat we inderdaad 2 stuks bagage per persoon mochten meenemen: hoera, de kinderkleding mocht mee!
Na gezellig nog wat koffie en thee te hebben gedronken, was het toch echt tijd om afscheid te nemen! Om 08.30 uur vertrokken we naar Madrid waar we ontzettend moesten stressen om onze vlucht naar Guatemala te halen. We hadden maar een uur tussen de vluchten zitten, en da´s niet veel als je vertraging hebt en in Madrid ook nog eens 25 minuten kwijt bent om bij de juiste gate te komen! Eenmaal aangekomen bij de juiste gate bleken we ook niet naast elkaar te zitten, zoals heel wat stelletjes en gezinnen met als gevolg een enorme stoelendans (wij deden er net zo hard aan mee) in het vliegtuig! Resultaat: al meteen ruim een half uur vertraging opgelopen! Nu wisten we al dat je bij Iberia niet veel moet verwachten qua service maar de bediening was echt slechter dan slecht! We moesten gewoon zelf ons drinken gaan halen en als je op het knopje drukte voor hulp of wat dan ook, kon je lang wachten: niemand kwam!
Maar de grootste grap komt nog: van alle 200 passagiers is de bagage gewoon in Madrid blijven staan!!!! Verstand op nul en blijven lachen! Hopelijk krijgen we morgen onze bagage maar iets zegt ons dat het misschien wel langer gaat duren! Gelukkig hadden we wel ieder een extra shirt en zo bij ons en Inge d´r toilettas (Simon niet, dus die ruikt nu een beetje raar) maar het meeste zit toch in de grote rugzakken! Het is hier 28 graden, de zon schijnt en wij lopen hier met keiwarme bergschoenen rond!
Buiten dit alles is het wel super om hier terug te zijn en het gastgezin heeft ons weer hartelijk ontvangen. Gisteravond alle cadeautjes gegeven en mam: je spaans was uitstekend! We moesten jullie bedanken voor de lekkere dingen (1 kaasje was wel niet meer zo rond, haha). Gaan zo nog even naar de supermarkt om wat spullen voor met name Simon te kopen en uiteraard een taart, ook al voelt Simon zich nog niet echt jarig!!! Net ook nog even langs geweest bij Julio, bij wie we de vorige keer een aantal trips hadden geboekt. Fijn, het eerste wat hij zei was dat hij mij (Inge) wel herinnerde maar dan slanker: en bedankt! Hij had ook nog foto´s die wij hem hadden toegezonden! Zo´n babbel is ook wel weer goed voor ons spaans. Hoe meer we praten, hoe makkelijker het gaat!
Zo, iedereen is weer op de hoogte en weet nu dat we veilig zijn aangekomen! Wij gaan nu lekker lunchen in 1 van de vele tentjes hier en genieten van de zon en een processie die nu aan de gang is (komende week zullen we er nog veel meer gaan zien ivm Semana Santa, de heilge week voor Pasen).
Simon: iedereen ook heel erg bedankt voor de goede wensen voor mijn verjaardag!
Adios,
Simon & Inge
Ps: collega´s, we hebben het visje bij ons, hoor! Zit wel niet in onze schoen als jullie het niet erg vinden!
Mocht je nog een kleine bijdarge willen schenken voor goede doelen dan kun je je bijdrage storten op rek.nummer 504449222 tnv IGA Foolen te Den Bosch. Meer info is te vinden op http://members.home.nl/simon.schoonen/ (klik op de lichtkrant en ga naar sponsorproject).
02 April 2006 - 18:06
Therese:
Ha die Inge en Simon, dat begint al goed...nou ja veel erger kan het niet worden toch dan je koffers kwijt te zijn. Je moet maar zo denken het ergste hebben we deze reis dus al gehad! Veel plezier en stuur een beetje zon en warmte deze kant op oke, want wij lopen ook nog op warme (berg)schoenen!
Groetjes Therese -
02 April 2006 - 18:32
Miriam En Pierre:
Hallo Inge en Simon. Fijn om te horen dat in ieder geval jullie zelf goed aangekomen zijn. Vanaf deze plek willen we Simon ook van harte feliciteren met zijn verjaardag. Veel reisplezier. Groetjes -
02 April 2006 - 19:55
Rudie:
Hoi Inge
Een goed begin is het halve werk. Veel reisplezier! -
02 April 2006 - 20:14
Cathelijne:
Hahaha wat een bak! Is wel mooi balen! Dat wordt inheemse kleding dragen Simon. Ik ga jullie verhalen op de voet volgen. Geniet! Groetjes Cathelijne -
02 April 2006 - 20:54
Riky En Marius:
Hallo Simon en Inge. Het begin is dus gemaakt. Jullie zijn er!! Nu de spullen nog. Heel veel succes en vooral heel veel genieten van jullie reis. We nemen aan dat er in Guatemala ook wel scheerspullen en "lekker ruik" te koop is. Heel veel groetjes. -
02 April 2006 - 21:26
Martien En Truus:
Hoi Inge en Simon.
Op de eerste plaats "proficiat, Simon". Gisteren was het nog niet zover, maar nu wel. We zijn net terug van jullie wegbrengen... En nog een Rotterdams uitstapje er achteraan. Mijn verjaardag is prima gevierd en Truus en ik zijn blij dat jullie veilig zijn aangekomen. Ik moet eerlijk zeggen dat wij blij zijn dat wij het nog niet meegemaakt hebben dat onze spullen niet meekwamen. Jezus merante wat zouden we ons onplezierig voelen. Maar jullie zitten anders in elkaar. Waarschijnlijk door al die wereldreizen die jullie al maakten.
Affijn de trip is begonnen en we lezen hier wel hoe het verder gaat. Hopelijk hebben we jullie vannacht niet wakker gemaakt met ons SMS-je, maar we móesten weten of alles goed gegaan was. Van Jörgen hebben we een goed (beter) mobieltje gekregen, want ons de accu van ons 'oud beestje' was toch wel erg snel leeg. We waren veel te bang dat jullie een bericht zouden zenden of zelfs bellen en dat we dat zouden missen.
Heel veel groetjes en veel plezier. -
02 April 2006 - 22:00
Inge & Simon:
Onze telefoon werkt hier niet, dus jullie kunnen zoveel sms-jes sturen als jullie willen, we kunnen ze niet lezen, helaas... -
03 April 2006 - 06:24
Chantal:
Hé Inge en Simon, Dat begint meteen al goed. Gelukkig zijn jullie zelf op plaats van bestemming. Heel veel plezier en ik kom nog vaak een bezoekje brengen aan jullie site.
Groetjes Chantal -
03 April 2006 - 07:44
Petra:
Hoi Inge en Simon,
Het visje heeft jullie nog niet echt geluk gebracht. Hopelijk wordt het beter, misschien toch maar in de schoen stoppen!
Iberia is echt vreselijk ja, als ik dit zo lees komen er bij mij ook allerlei vreselijke herinneringen boven. Maar jullie zijn in Guatamala en daar gaat het om.
Hopelijk krijgen jullie gauw je bagage.
Ik heb nog gekeken naar het hotel in Bolivia, maar kan geen naam vinden van het hotel, helaas.
Heel veel reisplezier.
groetjes Petra -
03 April 2006 - 08:48
Bernadette:
Hoi Inge en Simon ik hoop dat je bagage snel komtt anders is het toch wel erg vervelend allemaal. Fijn dat jullie heelhuids zijn deariveerd geniet er maar van en wat die bedevaart betreft steek voor ons hier in dit koue rooy maar een kaarsje aan en als ze dat niet hebben spreek dan een gebedje uit dat het hier ook iets warmer zal worden want wij kunnen best onze wandelschoenen nog aan hebben groetjes en veel plezier -
03 April 2006 - 18:25
Frank V. Osch:
Schoonen, natuurlijk nog van harte! Jij en Inge veel sterkte, plezier en succes toegewenst. Ik zal 't zeker niet nalaten om zo nu en dan jullie site te bezoeken.
Groeten
Frank -
05 April 2006 - 16:24
Janneke:
Hebben jullie al wat van je bagage gezien? Of is het eigenlijk wel lekker, om zo weinig mee te sjouwen?
Ach en met zulk lekker weer heb je ook niet veel nodig toch? Ik ben benieuwd naar het volgende verslag!
Oh ja, het zit er dik in dat als jullie terug zijn wij al een paar maanden in een nieuw huis wonen! Vanmiddag nog maar eens wezen kijken met Albert van ome Sjaak en morgen horen we of ons laatste bod geaccepteerd wordt. Details volgen via e-mail!
Groetjes Janneke en Jörgen (de laatste zit nog in de trein, maar ik zal vast wel de groetjes van 'm mogen doen!) -
05 April 2006 - 20:08
Miriam En Pierre:
Is wel echt balen. Maar blijven hopen dat alles nog goed komt!
Veel groetjes -
06 April 2006 - 12:40
Bernadette:
En je bagage al terug, ik vertelde dit tegen Harry Bongers die vroeg metten of het van jullie alleen was of van heel het vliegtuig. Corry heeft een jaartje terug namelijk dit ook meegemaakt en die koffer is nooit meer terug gevonden, dus we zullen duimen voor jullie dat dit niet gaat gebeuren. NOG VEEL PLEZIER EN WAAR BLIJFT ONS WARMER WEER HIER!!!!!!groetjes -
09 April 2006 - 22:35
Greet:
Hallo Inge en Simon,
zo midden in de nacht (heb nachtdienst) dacht ik; laat ik eens kijken of jullie weer dezelfde site gebruiken om jullie belevenissen te delen met anderen. En ja ik vond jullie.
Dus ga ik de komende tijd jullie verhalen wel weer lezen. Maar het begint al goed zo met die bagage, balen zeg!
Hopelijk komen jullie rugtassen snel, in elk geval veel plezier en geniet van het lekkere weer
'n groetje,
Greet