Langs de Oostkust van Australie omlaag! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Simon en Inge Schoonen en Foolen - WaarBenJij.nu Langs de Oostkust van Australie omlaag! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Simon en Inge Schoonen en Foolen - WaarBenJij.nu

Langs de Oostkust van Australie omlaag!

Door: Simon en Inge

Blijf op de hoogte en volg Simon en Inge

03 April 2004 | Australië, Sydney

Tja, na de cycloon in de ogen te hebben gekeken in Cairns, werd het hoog tijd om verder naar beneden af te zakken. Aangezien de snelweg naar beneden bijna een meter onder water lag, konden we pas een dag later vertrekken. Ook toen nog door 70 cm water met de bus moeten waden, en dat na 4 uur lang wachten op een parkeerplaats op laagtij!

De Whitsunday eilanden vanuit Airlie beach brachten ons weer in mooi weer. Blauwe lucht, en een Ocean raft tour gaven ons een avontuurlijk beeld van deze mooie eilanden. Het zand was zo wit dat foto's ervan maken bijna niet lukte. Gelukkig dat het snorkelen gedurende deze trip wel het mooie beeld van het koraal opleverde. Kijk! 4 grote turtles die hun hoofden boven het water brachten....helaas te laat om een foto te maken.

Na Airlie beach weer door naar het zuiden. In Hervey Bay aangekomen, waar we een lodge tijdelijk (alleen de eerste nacht) voor onszelf hadden. Hervey Bay is de vertrekplaats voor tours naar Fraser eiland. Een eiland gemaakt van zand en zand alleen. Op dit zand is allerlei vegetatie gaan groeien zoals een regenwoud. Op Fraser eiland gezwommen in een natuurlijke waterbron (brrr koud, de cycloon had hier wel nog wat invloed op de temperatuur) en in een groot meer. De 75-miles-beach langs de rand van het eiland heeft naast de functie van snelweg en landingsbaan echter geen functie als strand! De sterke onderstroom en al die haaien en jellyfishes maken het een "no swim" zone.

Na weer een busrit vervolgens aangekomen in Brisbane, 3de stad van Australie en tja... weer een stad! Heel veel winkeltjes en restaurantjes en ook een kapper voor mij (zie eerdere foto's)... Brisbane heeft tevens een leuke rivier met een boardwalk, waar je heerlijk kunt relaxen maar Adelaide bijft nummer 1!!!

Slechts 5 uur zuidelijk van Brisbane ligt het hippie stadje van Australie: Byron Bay. Althans dat was zo een 10-tal jaar geleden. Het enige wat je er nu van merkt is dat er geen McDonalds in het dorp zit (verboden) en dat er nog enkele oudere, wellicht-ooit-hippie-geweest-zijnde, typetjes rondlopen. Uiteraard wordt er veel gesurft (door ons alleen gezwommen) en hebben we nog een aantal dolfijnen kunnen spotten vanaf de bekende vuurtoren-lookout.

En toen maar weer eens in een bus gestapt voor een nachtrit naar Sydney: de stad waar we begonnen zijn! We hadden nog een paar dingen overgelaten voor de laatste drie dagen hier, waaronder de surfparadijzen Manly en Bondi Beach. We zijn weer eens actief geweest en bij Manly een 10 km "scenic walk" gelopen (met heeeeeel veeeeel grote spinnen die per se hun web over het smalle pad wilden spannen, JAKKES!) Leuke ferry trip ernaar toe en een leuke wandeling met een verfrissende duik in gedachte.....helaas was de stroming zo sterk dat zwemmen verboden was. Wel waren er idiots die dus met zo'n plankje het water opgingen, en dus even hard er ook vanaf werden geslagen. Wel leuk om te zien.

Op Bondi beach onze laatste blik op de zee geworpen, het laatste restje zand tussen de tenen weggeveegd en...dat was de oostkust van Australie!

En toen was het 2 april...30 jaar jong geworden in Sydney en het in een heerlijk restaurantje in het 'Rocks' gebied in Sydney gevierd. Naast een mooi boek over James Cook (de ontdekkingsreiziger), en een t-shirt ook nog een etentje cadeau gehad. 's Avonds een heerlijke vis op mijn bord mogen verpeuzelen; de Snapper(we weten nog steeds de nederlandse vertaling niet). De balonnen aan ons bed maakten het feestje compleet!

Uiteraard ook heel veel reacties via mail, sms, telefoon en deze site mogen krijgen voor mijn verjaardag. Iedereen bedankt, het was een superdag daardoor.

Trouwens de site wordt nog steeds massaal bezocht, iedereen bedankt daarvoor! Hartstikke leuk! Mocht je trouwens ooit zelf zoiets willen maken, dan kun je gewoon naar www.waarbenjij.nu gaan!

Wij gaan nu door naar het vliegtuig en via een overnachting in Bangkok vliegen we morgen door naar Vietnam. We houden jullie op de hoogte!!!

Liefs en groeten,

Inge en Simon

• 03 April 2004 - 08:45

Janneke:

Nou, ben benieuwd naar Vietnam! Maar het werd tijd dat jullie weer eens naar een ander land gingen.

Simon heb je een leuke verjaardag gehad? Heb je m'n sms nog gekegen en was het een beetje een mooi t-shirt?? Ook lekker gegeten dus...weet het niet zeker, maar volgens mij is Poon de vis die je bedoelt in het Nederlands....maar goed, mocht ik daar ongelijk in hebben zal er vast wel iemand zijn die me even verbetert!!!

Tot straks, is een beetje druk hier!!

Janneke

• 03 April 2004 - 19:40

Kathy:

Hallo Simon en Ingrid
    Hoe gaat het met jullie.
    Leuke verjaardag gevierd.
    Geniet nog maar van de rest van de tijd want het gaat razend snel voorbij, hier begint gelukkig meer zon te komen en alles loopt heerlijk uit.Wel luxe dat jullie de winter gewoon over slaan.
    Heel veel plezier samen en tot hoors
    Kathy

• 04 April 2004 - 02:57

Inge:

Wie is Ingrid, reist die ook al met ons mee?

• 04 April 2004 - 08:51

Janneke:

Ingrid is denk ik die vrouw die altijd bij Simon is als jij er niet bent! Ik heb haar ook wel eens gezien!
    Check z'n rugzak maar even! Misschien zit ze daar wel in....haha...

Heb gisteren papa de cadeaus gegeven en volgens mij is ie ze nu aan het gebruiken! Het kwam goed uit zei hij, want ze waren op....maar dat wisten wij natuurlijk allang....anders had ik het niet gekocht!
    Was zijn verjaardag donderdag trouwens helemaal vergeten! Zat bij Wendy in Rotterdam toen hij het volgens mij zat was en zelf mar belde. Papa en mama dachten natuurlijk meteen weer het ergste ervan. Gelukkig viel bij mij na twee minuten het kwartje ook dat ie belde voor z'n eigen felicitaties.......beetje dom van mezelf...terwijl ik om 24.00 de wekker nog had gezet om te sms-en. Maar toen het eenmaal 24.00 was en ik al in coma lag dacht ik:"Waarom zet ik in vredesnaam m'n wekker?" Heb hem dus meteen uitgezet en me weer omgedraaid....

waar zijn jullie nu? Is dat bericht van jou in Bangkok getypt of wat??? Want bovenin staat nog steeds Sydney....Oeps ik klinkt nu net als papa en tante Nelly, met dat gezeur om cijfertjes, dat ze het zoveelste nummer willen zijn, dus ik stop ermee en hoor vanzelf wel waar jullie zitten!!

Nou, Ingrid en Simon, hou je taai!!!

P.S. check even de familie-site voor nog meer gedoe om cijfertjes etc......

• 04 April 2004 - 09:36

Jo En Harrie.:

Simon op de eerste plaats hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en nog veel gezonde jaren samen met Inge. We volgen jullie reis met veel belangstelling en staan er van te kijken welke avonturen jullie beleven daar in die prachtige omgeving. Veel bijzonderheden horen wij ook van je ouders die ons graag op de hoogte houden. Nog een heel mooie verdere reis en tot horens (lezen).

Groeten van Jo en Harry.

• 04 April 2004 - 12:31

Harry-dien:

op de eerste plaats met je verjaardag simon we hebben van jullie mam vernomen dat je weer op doorreis bent naar de volgende bestemming hopelijk dat dat ook een groot avondtuur word want nog ongeveer zes weekjes en dan zit het er voor jullie er al weer op groetjes van ons.

• 04 April 2004 - 12:34

Harry En Dien:

even een berichtje verbeteren want ik ben het woord proficiat voor simon met zijn verjaardag

• 04 April 2004 - 12:38

Harry Dien:

nu ben ik het woordje vergeten weer vergeten je word toch vergeetachtig als deze leeftijd hebt

• 05 April 2004 - 19:40

Els En Cees:

Een reactie uit onverwachte hoek: mooie foto's, goed verhaal. Nog veel mooie dagen, ook in Vietnam

• 06 April 2004 - 10:01

Kim:

Heey luitjes,
    Hoe is het daar? Hier is alles goed. Ik zit nu op school tijdens nederlands. Hier op school gaat ook alles lekker. Ik had een goed rapport en met dit rapport nag ik naar HAVO 5, yes!!! Zondag hadden we eigenlijk de NK van het dansen maar mijn maatje was geblesseerd aan haar knie en kon dus niet mee dansen. Jammer! Maar vorige week zijn met het duo tweede geworden. Als jullie weer terug zijn moeten jullie maar een keer komen kijken naar mijn dansen.Lijkt mij wel leuk. Ik spreek jullie nog wel een keer.

Liefssss (K) Kim

• 06 April 2004 - 13:32

Willemien:

Ik kom straks wel terug. Was bezig met typen en drukte op 'n verkeerde knop en was dus alles kwijt. Ik ga nu naar de logopediste(waar jouw vader ook is geweest)
    Tot straks.

• 06 April 2004 - 15:09

Willemien:

Daar ben ik weer, ben ook nog even naar de bieb geweest. 't Was wel tussen de buien door("Halen en brengen" zou oma Foolen gezegd hebben) Echt Hollands weer, regenbuien en af en toe 'n straffe wind. Afijn...
    Straks had ik 'n mooie openingszin. Daar begin ik dan maar weer mee.
    In de Libelle van deze week staat een mooie zin die voor jullie van toepassing is en uitgesproken wordt door
    de Rooie kater van Jan, Jans en de kinderen:"Zelfs een reis van duizend kilometer begint met één enkele stap." Hoeveel kilometers hebben jullie er al op zitten?
    Vanmiddag heb ik ook nog even naar het fotoboek gekeken. Hele mooie foto's.

En nu al weer in Vietnam!!
    Zal ook wel spectaculair worden. Trouwens (zal wel achterhaald nieuws zijn) wat Snapper in 't Nederlands is weet Ger niet, ondanks het feit dat hij altijd naar "Rex Hunt" visprogramma kijkt. Snapper wordt altijd vertaald met Snapper, dus daar wordt je niet echt wijzer van.
    Komend weekend met Pasen komen de kleinkinderen paaseieren zoeken(ze zullen ze ook wel vinden denk ik)Zonder Arne, want die is voor 3 weken naar Amerika en komt 23 april pas terug en Mirjam gaat naar Paaspop in Schijndel.
    Wij zijn dus met z'n zevenen. Ger zal wel filmen zodat Arne alles kan zien wanneer hij terug is.Nou dat was het vanuit Rooi.Veel plezier samen en tot schrijfs.

• 07 April 2004 - 07:38

Bernadette:

hoi hier een berichtje van mij op de computer van willemien. het regent hier en we wilden eigenlijk gaan wandelen naar de straat. hoe is het daar bij jullie, stomme vraag natuurlijk want dat kan ik allemaal lezen nou bij ons gaat het naar alle vervelende omstandigheden redelijk en zoals ze zo vaak zeggen naar regen komt zonneschijn dus daar wachten we dan maar op
    groetjes van uit rooi en tot kijk.

• 09 April 2004 - 19:06

Kathy:

Beste S en I.
    Vrolijk Paasfeest,om naamvergissingen te voorkomen, nu maar afkortingen. Gaat alles nog goed met jullie?
    Heel veel groeten,
    Godfried en Kathy