duiken en rondhangen... - Reisverslag uit Cairns, Australië van Simon en Inge Schoonen en Foolen - WaarBenJij.nu duiken en rondhangen... - Reisverslag uit Cairns, Australië van Simon en Inge Schoonen en Foolen - WaarBenJij.nu

duiken en rondhangen...

Door: Simon en Inge

Blijf op de hoogte en volg Simon en Inge

16 Maart 2004 | Australië, Cairns

He allemaal,

Hier een bericht vanuit Cairns waar Simon vandaag is begonnen met een 4-daagse duikcursus en ik een beetje aan het rondhangen ben! Nou is dat rondhangen niet zo erg als je lekker kunt relaxen bij het zwembad en zo, maar...het plenst hier dus echt de hele dag!!! Nu is het gelukkig droog maar de zon laat zich nog niet echt zien, helaas! Vandaar dat ik maar even achter de pc ben gekropen.

Er is wel een aantal tours die ik kan gaan doen maar eigenlijk is daar niet veel aan als het regent en bovendien vind ik het wel lekker om even helemaal niets te hoeven! Warschijnlijk ga ik wel nog een trip maken met zo'n semi-duikboot om toch iets te zien van het 'Great Barrier Reef' alhoewel dat lang niet zo mooi zal zijn als wat Simon tijdens zijn duiken te zien gaat krijgen! Maar goed, duiken is echt niets voor mij, al kreeg ik er geld bij!

Simon heeft vandaag dus zijn eerste dag in het zwembad (als de medische test goed uitvalt maar dat zal wel) en als het mag, ga ik morgen maar eens een kijkje nemen. Gewoon wat plaatjes schieten van zijn duikprestaties! De laatste twee dagen gaat hij trouwens de zee op en slaapt dan ook op de boot maar daar zal hij zelf binnenkort wel meer over vertellen!

Eigenlijk wilde ik het hierbij laten maar ik kom er nu achter dat we eigenlijk niets over Darwin en omgeving hebben geschreven dus typ ik maar ijverig verder! In Darwin hebben we voor drie dagen een autootje kunnen huren en zijn daarmee op pad gegaan. Allereerst zijn we naar Litchfield National Park gereden waar we enkele watervallen en gigantische termietenheuvels hebben bezocht. Het was bloedjewarm (vochtigheidsgraad: 80%) maar toch mochten we nergens een frisse duik nemen ivm alle 'salties' (krokodillen) in het water! Eerlijk gezegd hebben we er niet een gezien! Na Litchfield zijn we doorgereden naar Kakadu National Park. Dit park staat op de World Heritage List vanwege zijn natuur (regenwoud) en cultuur (aboriginals)en is qua oppervlakte ontzettend uitgestrekt. Het is niet voor niets een regenwoud en aangezien het nu het regenseizoen is, hebben we aardig wat regen gehad. Zo ongeveer rond drie uur 's middags begint het en dan komt het echt met bakken uit de hemel! Veel 'dirtroads' en wegen zijn onbegaanbaar vanwege overstromingen en waar je ook kijkt, zie je water! Naast het feit dat dit seizoen een hoge temperatuur en vochtigheidsgraad met zich meebrengt, zorgt het ook voor allerlei reptielen en beestjes! En die zie je werkelijk overal, vooral in de doucheruimtes en wc's. En het moet allemaal ook per se springen, getverdemme...

Naast natuur en vreemde reptielen hebben we ook nog twee boottochten gemaakt om andersoort wildlife te spotten. Veel vogels gezien maar wederom geen 'crocs'. Ook hebben we twee van de ongeveer 5000 (!) aboriginal rocksites bezocht: Ubirr en Nourlangie! Erg indrukwekkend om 'paintings' van duizenden jaren oud te zien!

Na Kakadu zijn we weer richting Darwin gereden om daar de volgende dag al vroeg het vliegtuig te pakken naar Cairns en hier zitten we dus nog wel een paar dagen.

Volgens mij zie ik nu een sprankeltje zon doorkomen dus ga ik er vandoor!

See ya,

Simon en Inge

• 16 Maart 2004 - 10:29

Joeke En Gerty:

Beste Inge en Simon,
    Als je onder water zit dan heb je geen last van de regen waarom duik je niet mee? Het is wel jammer dat het weer een beetje tegen zit, je moet maar denken na regen komt zonneschijn!! We vinden het bijzonder zo op de hoogte te worden gehouden van jullie wederwaardigheden. Nog heel veel plezier en tot mails!!
    Joeke en Gerty

• 16 Maart 2004 - 14:49

Therese:

He die Inge en Simon,
    wauw het klinkt echt te gek joh wat jullie allemaal doen. Ik zei laatste nog tegen Maarten wat hebben we eigenlijk maar een saai leven zo alleen maar werken eten en slapen...Ja zegt ie wat wil je dan doen...dus ik zo ja net als Inge zoiets...ja zegt ie...komt ze nu mee aan hebben we net een huis gekocht...oeps...ja is ook weer zo hahaha!!

Ach ja, we gaan gewoon iedere dag weer vol goede moed weer op weg naar St.Michielsgestel....Oja Marieke is ook weer terug van weggeweest en ze had je niet gezien vertelde ze...

Nou ja op R2 is nog altijd vanalles gaande, zoals je wel gehoord zal hebben gaat Ingrid en Astrid weg, helaas! Nou ja en de rest van het verhaal gaat ook gewoon weer verder...maar goed daar ga ik je nu niet mee lastig vallen! Geniet jij maar lekker van je vakantie! Dan ga ik zo eens even naar de winkel want die lastige collega van ons....Xander....komt vanavond bij ons eten! Nee hoor hardstikke gezellig!

Veel plezier nog en tot mails...ofzoiets..
    Knuffels van Therese

• 16 Maart 2004 - 21:08

Harry En Dien:

we hebben alles bij gehouden van jullie reis
    maar er zijn dingen bij die
    ik voor geen goud zou nadoen maar julie hebben het goed naar julie zin
    en hopen dat dit voor de
    verdere reis ook zo mag
    blijven.
    heel veel plezier nog.

• 19 Maart 2004 - 17:14

Chantal:

Dag Ozzies,
    Hier is Flosje. Ik had gezien dat er nog een andere Chantal aktief is, dus voor de zekerheid even aangeven dat ik van de flosjes familie afstam. Je moet wel proberen zo´n onderwaterboottochtje te oden. De visjes zijn erg kleurig en leuk. Want snorkelen is volgens mij ook niet jouw ding. Heel veel plezier en veel zon teoegewenst vanuit Limboland. Liefs Chantal