Wisten jullie dat... (Nieuw-zeeland)
Door: Simon en Inge
Blijf op de hoogte en volg Simon en Inge
08 Februari 2004 | Nieuw Zeeland, Christchurch
...de zon voor onze komst naar NZ 2 maanden
lang heeft geschenen?
...WIJ voornamelijk regen hebben gehad.
...we, ondanks die regen, toch hebben
genoten van 4 mooie weken?
...we de yellow-eyed-penguin, de kiwi en de
hector-dolphin hebben gezien?
...ze alledrie een bedreigde diersoort zijn?
...in Nieuw-Zeeland slechts 4 miljoen mensen
wonen?
...aan de linkerkant van de weg rijden best
wennen is?
...Inge daarom niet heeft gereden!
...we 23,7 % boven ons dagbudget zitten!
...we het ook nog met ons geld in 4 andere
landen moeten zien te redden!
...Simon constant spullen kwijtraakt!
...we daarom al 2 deo's, een scheermesje en
een doucheschuim opnieuw hebben moeten
kopen?
...niet Simon, maar Inge 'n sleutel vergat
in te leveren bij een van de hostels!
...je Mount Cook, net als Japanners, in mum
van tijd kunt bezichtigen?
...we ongeveer 90 kleine blauwe pinguins aan
land hebben zien komen?
...we daar dolenthousiast van werden?
...de gekregen kaasschaaf elke dag wordt
gebruikt?
...deze site al meer dan 3000 keer is
bekeken?
...we in een voormalige kapel hebben
geslapen?
...we de afgelopen 4 weken slechts 1 keer
samen in 1 bed hebben geslapen?
...Inge nog steeds niet in al haar broeken
past?
...dit komt door al die lekkere muffins en
brownies!
...Simon erg kan "miepen" over het dagbudget!
...dit budget keurig wordt bijgehouden door
Inge?
...er hier een possum plaag is?
...we er nog geeneen levend hebben gezien,
maar wel dood en plat!
...je een slaaptekort overhoudt aan
snurkende kamergenoten?
...onze schoenen drie dagen hebben moeten
drogen na de gletsjertocht?
...je telkens dezelfde mensen tegenkomt?
...er per jaar ongeveer 6 meter regen valt
in Fjordland?
...er daarom zoveel regenwouden kunnen
bestaan!
...we elke keer met plezier jullie reacties
lezen!
...we er nog veel meer hopen te lezen...
08 Februari 2004 - 07:25
Chantal:
Hallo daar, voor de verandering regent het hier momenteel weer eens. Hoe kan het ook anders. Jullie verhalen en foto's zijn super om te lezen en te zien. Hopelijk hebben jullie een goede vlucht (gehad). Tot mails.
Groetjes Chantal (R2) -
08 Februari 2004 - 12:20
Jean-Paul:
Wat is een possum? -
08 Februari 2004 - 13:51
Klaas:
Good day mates,
Zijn jullie al in mijn geliefd Australia aangekomen? Heeft de kaasschaaf de vlucht ook weer overleefd?
Sorry dat ik nu pas op jullie fantastische site reageer. wat een tof initiatief. Toen ik reisde bestond dit medium nog totaal niet. Ik zou trouwens niet de discipline hebben gehad om dit zo mooi bij te houden (teveel afleidingen) maar jullie doen dat geweldig. Simon Inge heeft een goed invloed op je op dat vlak.
Erg leuk om jullie verhalen over NZ te lezen en te horen hoe goed jullie het naar je zin hebben. Ik had niet anders verwacht eerlijk gezegd.
Ik ben zelf net terug van super wintersport (sorry alleen maar zon gehad)samen met maurice en Deet en nog wat anderen. Wij hebben echt super mazzel gehad. Dag dat wij aankwamen begon de zon te schijnene en dat bleef zo tot gisteren bij vertrek begon het weer te sneeuwen. Zijn erg lekker bruin. Jullie ook zo te zien aan de mooie foto's.
Met ons drietjes gaat het uitstekend. Tom groeit als kool en praat steeds meer, Annemarie heeft haar eerste brieven verstuurd en al een gesprek en ook met SOIC gaat het erg goed op dit moment.
Goede keuze trouwens van jullie om met de klok mee te gaan aangezien jullie budget krap is. Richting Cairns plundert de toeristenindustrie je behoorlijk. Sla niet de great ocean road over!
Jongens, blijf genieten en no worries!
Klaas, Annemarie en Tom -
08 Februari 2004 - 15:54
Janneke:
Nou, hier weer even een berichtje van mij....sms-en gaat nog steeds niet soepel, maardat hebben jullie vast wel gemerkt!!! Heb nu ook gewoon weer m'n oude telefoon in gebruik! Het wordt tijd dat ik die gebruiksaanwijzing eens door ga nemen...
Maar goed...Simon miepen over het budget...had eerder verwacht dat ons Inge dat zou doen!!! Maareh, Inge, de hand op de knip als jullie boven het budget zitten!!!Anyway...veel plezier in Australie hopelijk is het daar wat beter weer, maar dat zal wel, want daar is het nu toch zomer of in ieder geval nog nazomer...
Groeten aan dokter Tom van de Flying Dokters, mocht je hem tegenkomen...Over het weer gesproken...hier is het vannacht echt noodweer geweest...en vandaag is het nog steeds 3x niks!!! Storm en heel harde wind...heb er in een week al 3 parapul's doorheen gejaagd!
Nou, tot snel...en ik laat wel via de "mobiele weg" iets horen!!! Groetjes Janneke -
09 Februari 2004 - 07:54
Mario Greiving:
He jongens..
Ik hoop dat Australie jullie goed doet en dat jullie de Ozzie way ervaren. Geen statistieken, geen strakke schema's, geen zorgen over de dag van morgen... Just relax and enjoy..
Have fun.
Mario -
09 Februari 2004 - 08:31
Toos Goebbels:
Lieve Inge en Simon,
Leuk jullie berichten te lezen en even een foto te zien.
Geniet van jullie reis en alle bijzondere belevenissen. Gisteren had ik Simone aan de tel-lijn. Zij hadden zijn al terug van de enerverende boeiende reis en zullen eersdaags komen vertellen; kunnen we kleine Sam weer eens bewondenderen.
Tot een volgende keer, Toos -
09 Februari 2004 - 14:54
Simone:
Hèhè, dat ik nu pas jullie site ontdek! Sorry, had ik veel eerder moeten bekijken. Ben nu net een tijdje zoet geweest met lezen en foto's kijken. Geweldig!! Erg gelachen (ja, ík wel) om het badwater-verhaal.
Zijn jullie goed aangekomen in Australië en hoe bevalt het tot nu toe? Ik lees dat jullie de afgelopen 4 weken voornamelijk regen hebben gehad? Nou, wij hebben hier de vier (nou ja, drie dan, de zomer ontbrak) jaargetijden gehad. Van waterige sneeuw en herfstachtige storm tot voorjaarstemperaturen!
Tot gauw! -
09 Februari 2004 - 20:53
Frank:
Volgens mij gaan jullie die reis samen best doorkomen!! Overigens lost dat dagbudgetprobleem zichzelf in no time op. Als het geld op is, gaat het budget nl. naar 0,00 per dag. Gemiddeld komt het dan allemaal nog wel goed... -
10 Februari 2004 - 06:30
Simon: Wat Is Een Possum?:
Een Possum is een dier dat door de britten is geintroduceerd in Nieuw-Zeeland aangezien er kennelijk volgens hen te weinig variatie in avondmaaltijd bestond.
Op dit moment zijn er 70 miljoen Possums in NZ en wordt het als nationale plaag beschouwd.
Gelukkig hebben de britten daar een remedie op gevonden, ze hebben een predator geintrodceerd. Helaas voor onze Britse buren at deze liever Kiwi dan Possum.....en het aantal Kiwis vermindert nu dan ook met 5,8% per jaar -
10 Februari 2004 - 19:28
Cathelijne:
Jeetje wat een geweldige verhalen en foto's!
Ik ben stik jaLOERS op jullie en krijg ongelooflijk veel zin om al mijn eurocenten bij elkaar te gaan verzamelen. Maar daarentegen moet ik opzoek naar een nieuwe woonruimte. Helaas....
Hee, geniet van jullie avontuur en doe alles wat je anders nooit zou doen. en Simon. Niet miemmelen en Inge gewoon alle beslissingen laten nemen.
Cheers! -
10 Februari 2004 - 19:29
Cathelijne:
Helemaal vergeten. Gaan juulie nog richting de vogelpest of is jullie reisschema veranderd?
just currious -
17 Februari 2004 - 09:39
Xander:
Hee avonturiers!
Wat een verhalen allemaal!
Ik denk dat ik dit allemaal niet aan jolanda laat lezen want die sleurt me spontaan mee om gele pinquins te gaan kijken ;)
Klinkt alsof jullie veel lol hebben samen, geniet ervan, het zij jullie gegund!
Met groeten,
Xander.