Relaxen in Samaipata! - Reisverslag uit Trinidad, Bolivia van Simon en Inge Schoonen en Foolen - WaarBenJij.nu Relaxen in Samaipata! - Reisverslag uit Trinidad, Bolivia van Simon en Inge Schoonen en Foolen - WaarBenJij.nu

Relaxen in Samaipata!

Door: Simon en Inge

Blijf op de hoogte en volg Simon en Inge

24 Juli 2006 | Bolivia, Trinidad

Vanuit Sucre een uur te laat vertrokken richting Samaipata maar echt erg vonden we dit niet. We zouden namelijk al rond drie ´s nachts aankomen in Samaipata en elk uurtje later was mooi meegenomen! De bus zelf was een prima bus en ook echt een bus-cama (stoelen kunnen zowat helemaal plat)! Uniek voor hier want gewoonlijk koop je een kaartje voor een bus-cama maar blijkt het in de praktijk gewoon om normale stoelen te gaan! Uiteindelijk na twee klapbanden pas om 06.00 uur Samaipata binnengereden en meteen in een taxi gestapt naar finca La Vispera (hadden voor de zekerheid maar gereserveerd). Deze finca, gerund door een Nederlands stel dat al 22 jaar in Bolivia woont, is echt een aanrader: prachtige omgeving en prima ´casitas´ om veel langer dan een paar dagen te verblijven (zie www.lavispera.org)! Samaipata zelf is een heel relaxed plaatsje en ook over het klimaat alleen maar lof!

Na nog een paar uur te hebben geslapen en heerlijk te hebben geluncht, stond onze taxi van vanochtend alweer klaar om ons naar de ruïnes van El Fuerte te brengen. Samen met nog een Nederlands stel langs de ruïnes (je mag er niet meer op) geslenterd, waarvan de achtergrond niet helemaal duidelijk is. Waarschijnlijk was het een plek voor religieuze doeleinden maar volgens één of andere von Daniken zou deze ruïne een vertrek -en landingsbaan zijn voor buitenaardse wezens!

De dag erna nog een pittige, 5 uur durende hike gemaakt aan de rand van het Amboró park waar we mogelijk de condor konden gaan zien en wat apen. Er loopt echter heel wat meer rond; we noemen een brilbeer, jaguar of puma, maar die zie je gelukkig maar zelden... Uiteindelijk alleen wat vogels, vlinders en viscacha´s gezien maar de hike was geweldig en warm! Volgende ochtend wel nog wat teken moeten verwijderen...

Aangezien ons huisje bij La Vispera ons zo goed beviel, besloten we een dagje extra te blijven om gewoon helemaal niks te doen, behalve een beetje te zonnen en te genieten van een BBQ! We hadden hier nog weken kunnen blijven...

• 24 Juli 2006 - 01:01

Ivonne:

klinkt als een relaxte plaats! wat doen jullie veel leuke en interessante dingen, geweldig!

Ivonne