Project El Condor
Door: Simon en Inge
Blijf op de hoogte en volg Simon en Inge
01 Juni 2006 | Ecuador, Cuenca
Met hulp van een Canadees heeft de gemeenschap een gemeenschapshuis gebouwd: La Casa del Condor (een huis in de vorm van een condor). Hier wordt gekookt, is een weefcoöperatie gevestigd en worden slaapplaatsen verhuurd aan mensen die de gemeenschap een handje willen helpen. Ook toeristen kunnen hier overnachten en zo een steentje bijdragen!
El Condor heeft enkele deelprojecten: zo maken de vrouwen weefproducten die in een klein winkeltje in het gehucht en op markten worden verkocht en zijn er 3 dorpsgenoten ´geschoold´ in gezondheidszaken en preventie van ziekten om zodoende de hoge kindersterfte tegen te gaan. In 1997 is hier een schooltje gebouwd voor de 140 kinderen en de kinderen die de basisschool kunnen afmaken (er zijn 4 leraren) worden gestimuleerd en financieel ondersteund om verder te studeren in de wat grotere plaatsen rondom de gemeenschap. Nu al zijn er 40 kinderen die verder kunnen studeren.
Bij het zien van het project en het praten met Community president Alejandro (een komische man van 1.50 hoog met gouden tanden en een soort bolhoedje) besloten we een bijdrage te geven (van het door een groot aantal van jullie gedoneerde geld) voor de gehele communidad. Foto´s hopen we snel toe te kunnen voegen (ligt aan onze camera). Voor meer informatie over het project zie: www.interconnection.org/condor.
Inge en Simon
02 Juni 2006 - 07:25
Riky:
Hoi Inge en Simon,
Leuk weer wat te lezen over jullie belevenissen.
Ik heb net de site bezocht van interconnection, hartstikke interessant.
Leuke kleding dragen ze daar, erg fleurig en leuke hoedjes hebben ze op.
Zo op de foto's te zien spinnen de vrouwen daar eerst de wol maar dan zonder spinnewiel, zo met een klos in de hand.
Die wol is zeker afkomstig van de alpaca's, een soort lama's zag ik op de foto.
Het huis in de vorm van een condor ziet er wel mooi uit, het is er zeker wel erg frisjes zo dicht bij de besneeuwde bergen.
De bevolking dragen zo te zien allemaal poncho's.
We zijn erg benieuwd naar jullie foto's.(Toch geen stukken met jullie camera?)
Groetjes en nog heel veel plezier,
Marius en Riky. -
02 Juni 2006 - 19:44
Truus.:
Hola luitjes wat een verhalen zeg, moet je effen voor gaan zitten. Ik lees wel dat jullie spectaculaire dingen meemaken; in gedachten heb ik je al zien hangen aan de rotswand en zittend op een kussentje bovenop de trein, geweldig zoiets zie je meestal in films of andere reisreportages. Jammer dat jullie nog geen foto's hebben kunnen plaatsen. Kijk morgen maar op internet, misschien dat jullie dan een andere kunnen kopen, want foto's willen wij natuurlijk wel zien. De site van het project El Conder heb ik nog niet bekeken, maar dat doe ik nog wel. Zal best een goed project zijn dat vertrouw ik jullie wel toe. Zo dat was weer een berichtje uit het zonnige Rooi. Jazeker, de zon laat zich hier nu ook zien. Passen jullie goed op voor de honden en andere wilde beesten? Inge geef Simon ook maar een zweepje in zijn handen, is altijd makkelijk, dan kan hij je beschermen. Moet hij ook doen anders krijgt hij met mij aan de stok ha...ha...ha... Een dikke kus voor allebei en zijn zeer benieuwd naar de foto's.
groetjes Mama
xx. -
02 Juni 2006 - 20:44
Miriam En Pierre:
We hebben even de foto's van de Galapagos eilanden bekeken. Sommige van die dieren wil ik niet tegenkomen. Anderen zijn weer prachtig om te zien. Ook wij hebben vorige week zeeleeuwen gezien, in het Dolfinarium. Onze vakantie zit er weer op. We gaan niet zongebruind weer aan de slag.
groetjes en heeeeel veeel plezier.